Een wintersportreis met avontuur!

Ja maar.. het is wel ruim 11 uur rijden en met de nodige stops en files misschien wel 13 plus, voor een enkele reis naar het zuiden van Zwitserland.

Het lag voor de hand de heen- en terug- rit in 4 dagen te doen en maximaal 600 km per dag te rijden. Ook met jonge kinderen is deze keuze verstandig en leuker om dan meer te genieten, het is tenslotte vakantie!

Zo reden wij met enkele mooie sta- of camperplaatsen achter de hand richting de Duitse autobanen en voor het eerst in een Land Rover Defender van Defender Experience!

Eindelijk een wagen met voldoende ruimte en de mogelijkheid makkelijk in een daktent te kunnen overnachten! Deze tent heeft een comfortabel matras en binnenin donker genoeg om goed te kunnen slapen. Wel aan te raden is om deze daktent met z’n tweeën op te zetten en in te klappen tijdens het opbergen.

Het rijgedrag tijdens lange ritten is ons goed bevallen. Uitstekend uitzicht en goede stoelen. Het beetje extra motorgeluid valt reuze mee en met de mooie geluidsinstallatie aan boord veel plezier beleefd. Een grappige bijkomstigheid is dat Land Rover rijders elkaar nazwaaien! Dat overkwam mij 3 keer van de 4 die wij voorbij reden.

Adressen om te kamperen of te mogen staan met een daktent zijn overal te vinden. Wel handig om de adressen van te voren vast te leggen langs de gewenste route!Deze vindt je op internet of via een app. Besteed hier genoeg aandacht aan, want niet iedere plek of camping is in de wintermaanden open of beschikbaar. Ook is het prettig niet in de buurt van een autobaan te staan.

Wij hebben ontdekt dat reizen in een Land Rover Defender je een bijzondere ervaring geeft. In de bergen en op kleine wegen rijdt je heel comfortabel door het hoge koppel. De motor heeft dan heel veel kracht. Op de snelweg is het weer een heel andere ervaring. Dan rijdt je het lekkerst bij 100 km/uur. Daar moesten we even aan wennen, maar het ontstrest wel. We zijn tenslotte op avontuur!

NTKC terrein te Schaijk. Heel natuurlijk met een ontzettend schoon toilet en douche gebouw.
Georges Wenger heeft ons een plek naast zijn huis aangeboden omdat het camperveldje in de winter maanden gesloten was! Wij konden in een klein tuinhuisje wat bedoeld is voor gasten avondeten en ontbijten. En daarbij een net toilet waar wij ons konden wassen. Hauptstrasse 67 Bennwil, nabij Basel is een aanrader voor een tussenstop!
Zelfs in een stad als Luzern alle ruimte om te parkeren!
Betrouwbaar en veilig een dagtour vanuit onze wintersport bestemming.
Ruim uitzicht met een goede verwarming aan boord. Heerlijk!
Het dorpje Juf met een hoogte van 2.126 meter boven de zeespiegel is (historisch gezien) het hoogstgelegen dorp met permanente inwoners van Europa en een van de koudste plaatsen.
Camping Eisenbachtal is een leuke camping voor kinderen. Deze ligt op ongeveer 350 km van Amsterdam ten oosten van Koblenz. Mooie omgeving en veel te doen.
Scroll naar boven