Lees hier nuttige informatie over het huren van de Land Rover Defender

Nuttige informatie

Veelgestelde vragen

Als huurder moet je netjes met het gehuurde omgaan en zorgen dat het gehuurde gebruikt wordt zoals dat bedoeld is. Het is bijvoorbeeld verboden het gehuurde te gebruiken buiten de openbare weg, off-road en of circuit dan wel op een terrein waarvan huurder of bestuurder te kennen is gegeven dat betreding daarvan op eigen risico is. De huurder mag de auto gebruiken om te “Green Lanen” op alle wegen, verhard en onverhard. Wat is de “openbare weg”: alle wegen die bekend zijn op Google Maps.

Al onze Defenders zijn allrisk verzekerd. Dit betekent dat naast de inzittendenverzekering deze verzekering ook dekking biedt wanneer er schade aan derden is veroorzaakt of wanneer er schade is ontstaan aan de Defender zelf. Denk er alsjeblieft zelf aan om een reis- en annuleringsverzekering, af te sluiten bij uw eigen tussenpersoon.

Ja, er is ook 24/7 hulpverlening inbegrepen. Als je met pech onderweg komt te staan proberen ze eerst het voertuig te repareren op de plek zelf. Als dat niet lukt bij een garage en in uiterste nood krijg je vervangend vervoer. Je kan dus met een gerust en onbezorgd gevoel op Defender is allrisk verzekerd. Daar bovenop hebben wij een inzittendenverzekering afgesloten en

Er is geen kilometerbeperking. Je mag met onze Defenders zo ver rijden als je zelf wilt.

Huisdieren zijn niet toegestaan zonder overleg met ons. We dienen hiervoor schriftelijk toestemming te geven.

 Laag- & middenseizoen
Oktober t/m mei
Hoogseizoen
Juni t/m september
WeekendOphalen: vrijdagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur
Inleveren: zondagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur
Niet van toepassing. We verhuren in het hoogseizoen alleen per week.
WeekOphalen: vrijdagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur
Inleveren: vrijdagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur
Ophalen: vrijdagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur
Inleveren: vrijdagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur

Het is mogelijk om in het laag- en middenseizoen (oktober t/m mei) af te wijken van de standaardtijden en -dagen. Bel of mail gerust om dit met ons te bespreken.

Je kan de schoonmaak van de Defender afkopen bij de reservering voor 100 euro. Het schoonmaken van de binnenkant kost 50 euro en het schoonmaken van de buitenkant kost 50 euro. De kampeeruitrusting en inventaris dien je wel zelf schoon te maken en vergeet niet het chemisch toilet te legen en te reinigen als je deze los hebt bijgehuurd. Als de Defender niet schoon wordt ingeleverd en de schoonmaakkosten zijn niet afgekocht, zullen wij hiervoor kosten in rekening brengen die worden verrekend met de waarborgsom.

Ja, je kan je auto achterlaten bij Defender Experience op de openbare onbetaalde parkeerplekken voor de deur. Het achterlaten van de auto is voor eigen risico.

Ja, gewassen matrashoezen voor de matrassen van de daktent zijn standaard in de huurprijs inbegrepen. Kussens en slaapzakken/dekbed zijn niet standaard inbegrepen. Als je een kinderbedje meeneemt voor kleine kinderen moet je zelf daarvoor linnengoed en een slaapzak meenemen.

Tijdens de reis hebben jullie een Dometic 35 liter compressor koelkast ter beschikking. Deze koelkast kan je tijdens het rijden koelen d.m.v. de 12 volt stekker in de Defender. Als jullie op de overnachtingsplek 220V stroom ter beschikking hebben kan je de koelkast hiermee koelen.

De aanbetaling van 25% van de huursom betaal je direct bij je reservering. Hiermee weet je zeker dat je reservering gegarandeerd is. Het restantbedrag, inclusief waarborgsom ter grootte van 1.000 euro, dienen uiterlijk 14 dagen voor de ingangsdatum van de huurovereenkomst te worden voldaan tenzij anders schriftelijk is overeengekomen.

Bij de aanvang van de huur vragen we om betaling van een waarborgsom van 1.000 euro. Betaling van deze waarborgsom dient om verzekeringstechnische redenen via de bank te worden gedaan. De waarborgsom wordt in principe terugbetaald binnen 10 werkdagen nadat de Defender weer is ingeleverd. Eventuele schade of openstaande kosten kunnen wij dan hiermee verrekenen.

De waarborgsom is € 1.000,-

Dat is niet nodig. Beide auto’s zijn voorzien van navigatie. In de Zilvergrijze Defender zit een up-to-date Garmin navigatiesysteem met achteruitrijcamera. In de donkergroene Defender zit een scherm met Apple Carplay en Android Auto.

Nee, roken is niet toegestaan in de Defender.

De minimale leeftijd van de huurder is 25 jaar en dient vijf jaar in bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Het eigen risico voor normale schades bedraagt € 1.000 per schadegeval. Het eigen risico voor schades boven de 1.90 meter bedraagt € 2.000 per schadegeval. Hiervoor wordt dan een extra bedrag boven op het eigen risico in rekening gebracht. Ruitschade, natuurschade en inbraakschade valt ook onder het eigen risico van €1.000,-.

Geldig rijbewijs en identiteitsbewijs. Graag ontvangen wij een kopie van het rijbewijs van alle bestuurders. Wij maken hiervan een kopie en vullen dit in op het contract. Bestuurders dienen ouder te zijn dan 25 jaar.

Ja, je kan je eigen fietsen meenemen. Je moet dan wel een fietsendrager bijhuren bij Defender Experience. Op deze fietsendrager kun je twee fietsen plaatsen.

De Defender 110 is ongeveer 250 cm hoog (incl. daktent), en 2.00 meter lang.

Reserveren en betalen

Je kan in de reserveringstool op deze website bekijken welke Defender wanner beschikbaar is en dan direct en reservering plaatsten. Zo ben je gegarandeerd van jouw reservering en kan je direct starten met het maken van leuke plannen voor jullie reis. Bij het maken van de reservering vragen we direct de aanbetaling van 25% van de huursom te voldoen. Je krijgt hiervan een bevestiging in je e-mail. De restbetaling, inclusief de waarborgsom van € 1.000, – dienen uiterlijk 30 dagen voor aanvang van de huurperiode voldaan te worden. Hiervoor ontvang je automatisch een factuur.

Allrisk­verzekering en 24/7 pechhulp

Al onze Defenders zijn allrisk verzekerd. Dit betekent dat naast de inzittendenverzekering de verzekering ook dekking biedt wanneer er schade aan derden is veroorzaakt of wanneer er schade is ontstaan aan de Defender zelf. Daarnaast is er ook 24/7 hulpverlening inbegrepen. Als je met pech onderweg komt te staan proberen ze eerst het voertuig te repareren op de plek zelf. Als dat niet lukt bij een garage en in uiterste nood krijg je vervangend vervoer. Je kan dus met een gerust en onbezorgd gevoel op reis.

Waarborgsom

Bij de aanvang van de huur vragen we om betaling van een waarborgsom van €1.000, -. Betaling van deze waarborgsom dient om verzekeringstechnische redenen via de bank te worden gedaan. De waarborgsom wordt in principe terugbetaald binnen 10 werkdagen nadat de Defender weer is ingeleverd. Eventuele schade of openstaande kosten kunnen wij dan hiermee verrekenen. Eventuele, tijdens uw vakantie opgelopen boetes, zullen niet binnen deze termijn zijn binnengekomen. Deze boetes zullen naderhand separaat en zonder toeslag worden doorberekend.

Algemene verhuur­voorwaarden

Op het huren van een Defender bij Defender Experience zijn onze Algemene Verhuurvoorwaarden van toepassing. Deze kan je hier vinden.

Onze partners

Defender Experience heeft een samenwerking met Black8 Garage en Speedshop
Scroll naar boven